Persbericht

8 jan

 

Persbericht.

Interkerkelijk Mannenkoor Drachten huldigt jubilarissen tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst.

Op maandagavond 7 januari jl. werd in de Zuiderkerk in Drachten de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten gehouden. Meer dan 170 personen (leden en partners) konden door voorzitter Tamme van der Meulen welkom worden geheten. Hij ging in zijn Nieuwjaarstoespraak in op het feit dat koor en koorleden eigenlijk altijd “op reis” zijn en dat dit soms gepaard gaat met vallen en opstaan. De reis van de leden van het IMD stopt iedere maandagavond bij de halte “Zuiderkerk” in Drachten. Daar wordt dan onder leiding van onze betrokken dirigent gewerkt aan een inspirerend, steeds weer vernieuwend repertoire. In het afgelopen jaar heeft het luisterende publiek menig keer waardering getoond bij de optredens van het koor en dat betekent dat het repertoire en de zangkwaliteit goed ontvangen werden.  De voorzitter gaf de leden en partners in zijn toespraak een rugzak mee voor de reis door 2019 en opeenvolgende jaren. Hij had alvast een aantal zaken die nodig zijn in die rugzak gestopt n.l.: Betrokkenheid – Verbinding – Zaklamp om ook het Licht van God te laten schijnen – Trouw.

Vervolgens werden in totaal een 8-tal trouwe leden uitgenodigd om op het podium te komen en daar in ontvangst te nemen: een speld, een oorkonde en een flinke bos bloemen, vergezeld van een persoonlijk woord voor ieder als dank voor resp. 25 – 40 en 45 jaar trouw lidmaatschap van het IMD.

Na het officiële gedeelte van de avond kon ieder genieten van het inmiddels traditionele stamppotbuffet, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *