Afscheid organist Jan Kroeske

21 dec

  

 

Alles heeft een tijd.

Dat geldt ook voor Jan Kroeske met zijn orgelspel, maandag 18 december 2017

nam Jan afscheid van het IMD mannenkoor dat hij vele jaren trouw heeft begeleid als organist.

Jan heeft kennis van muziek, vooral orgelmuziek eigenlijk maakte hij van zijn werk zijn hobby. Elke maandagavond zat Jan ” boven“ het mannenkoor, hij leefde meest wat in hogere sferen als een man van stand. Als Harm v/d Meer hem iets vroeg tijdens de repetitie, ondanks dat de afstand toch vrij groot was naar het orgel , was het vaste antwoord ja. Jan was geen Beter Horen fan, hij was net Haarlemmer olie bijna alle muziektonen zijn bij hem bekend. “ Jan volgde”. Ik vroeg hem een keer of hij de Radetzkymars wilde spelen tijdens de binnenkomst van het mannenkoor bij een concert, Jan antwoorde ”ik volg” maar betwijfel of het mannenkoor mij volgt, want het moet dan wel in mars tempo en je weet het zijn bijna allemaal gepensioneerden en die hebben alle tijd dus lijkt het mij niet verstandig, maar je houd hem tegoed.

Een hele poos later tijdens een pauze bij een concert werd inderdaad de Radetzkymars gespeeld, ik bedankte Jan, en die zei dat wilde je toch graag horen? Ik knikte en ook het publiek genoot, een echt tussendoortje.

Jan, de voorzitter heeft al veel mooie positieve dingen over jou gezegd, ik weet wel zeker dat wij als mannenkoor ook met veel plezier jou al die jaren hebben gevolgd.

Het was een mooi mini concert, ter ere van jou afscheid. Je zat met de armen gekruist over de borst rustig te genieten en dacht;   Dit docht my toch wol goed.

                                                       

                                                            JAN BEDANKT

 

Geef mij de baan die bij mij past, en ik hoef nooit meer te werken.

  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *